top of page
EL NOSTRE PROJECTE

Cooperativa en cessió d'ús a la ciutat de València

Volem crear un projecte d'habitatges col·laboratius (cohousing) seguint el model de cessió d'ús a un barri consolidat de la ciutat de València . La cooperativa tindrà espais privats, comuns i públics.

Per què València?

Defensem la mobilitat urbana sostenible , per la qual cosa busquem que la ubicació es trobe ben connectada amb xarxes de transport públic i carrils bici.

Entenem que, a més, la cooperativa s'hauria d'ubicar a prop d' espais oberts com ara parcs, horta o platja com a lloc d'esbarjo que donaria suport al model de proximitat i sostenibilitat que volem desenvolupar.

I totes estem vinculades a la ciutat de València, ja sigui per motius laborals o emocionals.

Per això busquem promoure el projecte en un barri consolidat de la ciutat de València i que, com a tal, disposi de comerç de proximitat, serveis públics i projectes veïnals amb què intercooperar.

Projecte arquitectònic

Proposem una cooperativa d'habitatge on coexisteixen tres tipus d'espais: habitatges d'ús privat, espais comuns i espais públics. Tot plegat sumaria un total de 2.000m2 aproximadament.

De moment estem en una fase en què no podem saber si l'espai que aconseguim serà suficient per a tots els usos que volem fer-hi. El que sí que tenim és una llista de desitjos de què ens agradaria que tinguessin aquests espais comuns i com els utilitzaríem.

400m2

Espais comunitaris

Tindran gran importància respecte als edificis residencials convencionals. Ens agradaria tenir: bugaderia, cuina i menjador, apartaments per a visites, pàrquing de bicis i sala polivalent.

1.400m2

Espais privats

La major part de l‟espai anirà destinat a aproximadament 20 habitatges d‟ús privatiu per a les persones sòcies. Hi haurà diferents tipologies dhabitatge segons les necessitats de les unitats de convivència: S (36-40m2, 1 habitació), M (45-58m2, 2 habitacions) i L(70-78m2, 3 habitacions). Per definir aquestes tipologies ens hem basat en el projecte de la cooperativa La Borda, a Barcelona.

200m2

Espais comuns

Com a locals comercials assequibles per fomentar el petit comerç, zones per apropar la cultura al barri (sala d'exposicions, biblioteca, cinefòrum, etc.) o zones de reunió veïnal, entre d'altres.

Beneficis socials del projecte

Rehabilitació, dinaminació i estimulació del barri
 

Sostenibilitat econòmica, social i ambiental

Oferir accés a un habitatge digne i evitar l'especulació i la gentrificació del barri

Reducció de costos del projecte per a l'autopromoció

Afavorir l'envelliment actiu i evitar l'aïllament social per als més grans

Facilitar la conciliació familiar-laboral per als joves

Com ho finançarem?

El projecte es finançarà amb els crèdits necessaris que demanarà la cooperativa per ser la propietària de l'immoble i amb les aportacions de les persones sòcies: una aportació inicial (retornable i heretable) i les quotes mensuals no reemborsables (per cobrir els costos de préstecs, manteniment, etc.)

El finançament sol ser a través de la banca ètica. Però també hi ha mecanismes que poden facilitar el finançament, com els títols participatius o el finançament col·lectiu (micromecenatge o crowdfunding) que poden permetre que un ampli col·lectiu de persones faci una petita aportació al projecte.

Actualment la Generalitat Valenciana té diverses ajudes per a les cooperatives de vivendes.

Vols formar part del projecte?

Estem sempre oberts a conèixer persones interessades a convertir-se en sòcies. Si aquest és el teu cas, el primer pas del nostre procés és omplir un formulari per començar a conèixer-te millor i que passis a formar part de la nostra llista despera. A la qual recorrem quan el nostre grup llavor necessita ampliar-se. T'hi apuntes?

bottom of page